mek da ©™

Dear diary, Alhamdulillah semalam dapat order last minute dari sorang my friend untuk majlis tahlil & yassin. Huh! Nih first time bikin 100 pax mini puding triffle. 100 jek pun, dah kecoh kekekeke.. xpe, dari hobi menjadi bisnes pulak kan. hikhik. My signature dessert katanya... hikhik. 


Pagi2 dah bersilat kat dapur woi...


Buat 2 round... satu round 50 pax. 


Perghh... berpeluh jugak den nak menyiapkan 100 pax nih. kikiki... cubaan


Tgh2 buat bahan pulak x cukup al maklum xreti lagi nak bajet bahan untuk 100 pax. Berdesup encik suami pegi giant cari bahan tambahan hihi.


Alhamdulillah, settle jugak akhirnya.


Kasi sejukkan dlm ice box dulu. Full peti mek oiiii


Ok dah boleh pax dlm kotak




Sebenarnya mini puding triffle ni untuk doorgift. Nak cari bekas yg comel2 sikit dah tak sempat. Last minute punya order... huhu


 Alhamdulillah, bolehlah.... 


#DessertByMekda
Labels: ,
Reactions: 
0 Responses