mek da ©™

dear diary.. mek rasa la kan dh lama org dok up resepi ni kat blog. baru sekarang mek sibuk nak buat hahahaha! baru sampai seru nak buat murtabak maggi. ok la kan.

pastu pulak resepi ikut citarasa sendiri... ikut suka sendiri hehe

ok bahan2 mek pakai adalah seperti gambar di atas. gambar bwg merah sebijik je xde :)


rasanya ramai dah tau buat benda ni. oleh itu mari kite cerita dari pertengahan hahaha. ok bila maggi tu dah kembang mula la digaul dgn serbuk kari dan telor yg dipukul terdahulu. pastu potong cheddar cheese then masukkan ke dlm maggi yg digaul td. hehe. 

aik apesal gambar time menumis tak masuk ni??? ok xyah la msk.bayang sendiri jek la ek hehe. tumis planta tu dgn bwg merah dan masukkan hotdog. ade org guna ayam/daging cincang. saje test dulu ngan hotdog. then panaskan minyak sedikit je pastu masukkan je la mcm nk goreng telor dadar tuuu


uhhh sayangnya rupa dah mcm telor dadar pulak hahahaa..tlg abaikan ekk.. may be sbb guna kuali yg biasa tuh kot bkn kuali leper..eh yeke? mcm x logik je alasan. pastu minyak terlebih pulak alahaiii hee


whatever la ye janji mkn panas2 sedap ok. testing je br nih. belum betul2 cewahhh hahaha... lain kali xnak pakai hotdog lah. tak best hotdog heee


yg penting ade cheese kat dlm tuu..rasa cheese tu yg best


haikal mmg pelik, makan dgn susu pekat hehe. dia mmg gitu, mkn roti canai ngan murtabak biasa pun dgn susu pekat uolss..kelantan style gitu :)

selamat mencuba.

Labels:
0 Responses