mek da ©™


Dear diary... Dim Sum! Ya inilah kali pertama mek mencuba dim sum. Sebenarnya bukan peminat dim sum haha. Chinese food katanya hikhik. Sejak beberapa bulan yang lepas #JANIMARUDIMSUM ni agak popular di kota bharu. Now dah byk kiosk dibuka ke serata daerah di Kelantan. Kalo tak silap dah sampai ke Batu Pahat Johor dan Pulau Pinang. Kalo salah betulkan ye hehehe. Makin maju nampaknya perniagaan Janimaru Dimsum nih kan. Dim sum halal dengan harga berpatutan. 


Nak dijadikan citer balik kampung pada raya cina baru2 ni kami sekeluarga pergilah ke Restoran Tomato klasik yang terletak di Pasir Tumboh Kota Bharu. Rombongan Cik Kiah kemain lagi ye.. dah la curi tempat duduk yg orang dah book. Tak pe la tuan kedai dah kasi hahahaha!!!


Cara nak oder dim sum kat sini, just tick yg mana nak... mek main tick je sbb xpernah rasa kan. kesian hahaaaa... tp paling mek suka yg ade cheese tuuu.. ape ntah nama. Maklumlah hantu cheese! Harga sebekas serendah RM 3.50 ade 3 ketul. Harga ikut jenis.


Kami oder 10 bekas jek... 


buat rasa-rasa je sebenarnya kahkahkah


part ni paling best kikiki................. susun tinggi2 bekas ni padahal 10 bekas je pun dah kecoh hahahaaa





Yang sebenarnya kitorang ni lapar nasi. hahaha!! tekak melayu oii.  ye la bawa ma abah kesini mesti lah oder nasi kan. Dim sum ni bukan tekak diorang. 


So, jangan risau... restoran tomato klasik ni macam2 ada. Nak oder masakan panas semua ada. Sambil2 datang nak try dim sum tu kan....... heheeee. Western pun ade ok!


Leh oder pakej set untuk family


Pulut mangga ni nampak je xbrapa menarik tapi lemak nya oi sedapnyaaa..


Kami oder nasi jugak..Tomyam best


Siakap stim limau ni sedap.. kuahnya mmg AAA


Gambar hadapan kedai. So boleh dikatakan 'must visit' jugak la kalo korang dtg kelantan ye. 

#JANIMARUDIMSUM
#RESTORANTOMATOKLASIK

Landmark: Depan Bank Islam Pasir Tumboh-Kota Bharu



Happy moment wi my familia. MISS U ALL!!

Labels: ,
0 Responses