mek da ©™

dear diary... marie cheese lapis, percubaan pertama mek biarpun dah lama org dok buat benda ni. hihi...
bahan2 nya simple je.. rujuk byk blog masa nak buat ni.. last2 guna bahan seperti di atas, tak gunakan whipping cream.. just cream cheese, susu pekat, biskut marie dan milo utk ditabur. mudah kan!


first, pukul cream cheese dan susu pekat sampai kembang


then lapiskan dgn biskut marie.. abaikan susunan yg agak berterabur. kalo nak cantik lg hancurkan biskut tu pastu susun padat2.. aritu buat dgn kelam kabut, nak cpt.. so susunan agak berterabur


susun jgn tak susun. lapis cantik2 ye..


pastu atas sekali hias dgn taburan milo jek..


letak dlm peti ais lebih kurang 10 jam jugak lah.. now ready to eat. simple tapi sedap.. bila dah potong uolls boleh nampak lapisan marie tu... hehe... bw pegi opis berebut kwn2 mek merasa benda nih..padahal mek rasa x menjadi sgt mek buat nih. haha. dorang kata sedap ehemm..siap ade member mintak resepi dan esknya dia terus buat. bangga jap. cehhh poyo hehe..rasa cam nak buat lagi benda ni. tgk la bila free. nak try letak whipping cream lak. ahak :)

Labels:
Reactions: 
0 Responses