mek da ©™

Dear diary... hai semua. Ini kejadian last week, boring2 moh la kite buat aiskrim. Dah banyak kali jugak dok buat aiskrim ni mcm2 perisa. Kali ni baru terasa nak share and post kat blog. kehkeh. Resepi sama jek mcm korang jugak. Resepi google hahaha!


Aiskrim vanila pinky2 ala mek da, Bahan-bahannya ialah:-

Susu cair/susu full cream
Susu pekat
Telur 1 biji
Ovalett
Pewarna/Hiasan ikut suka


1. Blend susu cair, susu pekat, telur & satu sudu besar ovalett. 


2. Bahagikan kepada 2 warna. Terpulang pada uols. 


3. Sebenarnya plan nak buat corak marble selang seli pink hijau. Tak menjadi pulak hahahaa... so jadilah mcm ini. Ngeeee. Ready untuk disimpan dalam peti ais.



4. Yummeh. Dah beberapa jam dlm peti ais.. skang dah boleh makan. Cuba lah!!

*Kadang-kadang mek letak coklat cip dlm tu. Kasi crunchy2 sikit.

Huhu.
Labels: ,
Reactions: 
0 Responses