mek da ©™

Dear diary, 
Kacang Pool Haji. Ade sape-sape tengah craving nih tak? opsss hahaha!!!
Emmm... rasanya dah pernah review kat blog nih. Tapi tak pe lah alang-alang ade lagi gambo kan hihihi. Tekak ni bukan selalu nak makan ni, ade time rasa nak makan tu baru lah sibuk mencari kacang pool nih.


Korang boleh la datang ke Plaza Larkin kalo nak cuba makan kacang pool nih. Alaaaaaa.. rasanya rata-rata dalam Johor ade jual kacang pool nih. EK? tapi yang famous kat Larkin Bomba (Medan selera Larkin dekat balai bomba) & Plaza Larkin nih la...kalo tak silap kuikui..... sebut je kacang pool larkin bomba, org JDT mesti tahu punya lahhh..

Sebenarnya kacang pool haji ni berasal dari Timur Tengah. Kuah kacang pool tu dimakan bersama roti bakar. Sedap! Kuah dia sometimes rasa cam kuah spagetthi, sometimes kuah sardin mixed of kacang pool and beef. Ade telor mata......cili potong dan jangan lupa perah limau kasturi dlm kuah tuuu kehkeh.


A must try food when you in JOHOR!

(^_^)


Till then.......mekda.

Labels:
1 Response
  1. - dieyana - Says:

    hr tu g Johor, tk sempt nk g kcg pool tersohor kat balai bomba ni,,akhirnya, jumpaaa juga kt kl, setelah bertahun mngidamnya...hiih