mek da ©™

Dear diary, Pesta Durian Dan Buah-buahan Malaysia Thailand katanya........
Tak nak komen lebih-lebih, takut kena kecam kohkohkoh!!!

Tempat: Plaza Angsana Johor Bahru


by the way, enjoy this event... sambil-sambil jjcm


gigih budak2 ni mintak belon ngan mr cheese clown!



kesian....... hahaha!!! konon nak beli mangga thailand (woh pauh)... mangga hiasan jek banyak kahkah... 



yg ni win............. teh ais a.k.a teh beng terlajak sedap kow kow gitu


teh ais cincau nom nomm.. manis sampai besok kihkih





balik dari angsana singgah uptown, cari kasut futsal untuk anak bujang :P


si mek zara ni memang tak boleh nampak kucing!!!


till then, mekda!

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
Dear diary, super laksa!

Kalo diikutkan tekak kak mek ni tak boleh nak telan sangat laksa-laksa yang ala-ala chinese & nyonya ni.. nyonya eh? haha mandai-mandai je kak mek bagi istilah cenggitu... cuma tak tahan bila lalu jek kedai ni aroma wangi dia satu macam..hakhak.. dari tak suka terus ajak kiddos makan kat sini.


............ biarpun kedai ni dah lawa wujud kohkoh (kena cari feeling dulu baru boleh terjah!



dah dapat mainan suka ar tuu.. abam kaka tak abis2 layan psp



oder untuk abam kaka & mek zara jekkk...tapi mek zara bukannya makan!


acah-acah makan


last last mak korang jugak kena abiskan... sib baik not bad sedap juga kehkeh

till then, mekda.

Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Deat diary, macam biasa la tak der citer lain, update makan-makan je la. Tak de yang menariknya life kak mek ni... gini aje la.. kohkohkoh



eddlee fried chicken, kelate....... segan nak cakap, first time try padahal kedai ni dah lama wujud hahaha!! tu pun adik ajak makan sini :P


siakap stim limau kat kedai favourite winner tomyam, laman tasek pandan
kak mek oder limau panas uollsss haha


rasa dia sama dengan laki kak mek masak jekkkkk :p


zara suka ni :)


tapau sup tulang merah.. sedap oiii.. craving time ni
jap je leh abiskan roti perancis tuuu... 


cicah2 sampai tak pandang kiri kanan, tulang kambing


eemmmmmmmm nom nom


weeked night out, mek zara nak makan ayam sayap K EH CI (kfc) katanya hahaha



dah sampai sana makan entah kemana, main je lebeyy @ kfc nong chik




lepas raya aritu kak mek ngidam roti canai, ngeteh kat tempat famous... org panggil man tebo roti canai sini best.. kak mek hadap roti cheese 1, roti 0 satu, kenyang alhamdulillah :)


kak  mek acah-acah ootd gituewww


abam kaka


abam kaka


breakfast bubur kfc with kiddos


zara habiskan bubur abam kaka


hikhik.........


till then, mekda.







Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, 

KFC Zinger Double Down, menternak lemak je keje kak mek kohkoh


boleh tahan tebal isinya.. all meat, no bun hokkey. Makan tengah2 lapar memang sedap haha


so spicy....!

Till then, mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

Dear diary, burger hitam mc donalds yang tengah 'hot' sekarang ni kikikiki


untuk yang tak takut hitam
untuk yang suka pedas
untuk yang suka cheese


daging tebal mampat.. not bad, daging sedap!


boleh dapatkannya di mekdi berdekatan anda kakaka..kasi promo sikit
kehkehkeh :p

rege satu set RM 15.99
ala carte kalo tak silap RM 12.99
kak  mek tukar air tak mo air gas so total makan aritu: RM17++++



till then, mekda.

Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™


Dear diary... Dah abis raya woi hehe.. Insya Allah bertemu lagi di tahun hadapan. Kak mek nk share beberapa gambo yang sempat diambil masa beraya di sekitar johor.. sekitar ko.. padahal kawasan jb tu jek hahaha.. 

Balik johor dah tak banyak pergi beraya... walaupun ada undangan open house.. maklum ler encik suami kite bz bebenor jadi tak de orang nak teman dan bawa pegi open house.. sila sedih hahaha sob sob  :P ............ Emmm biasa la orang johor ni kan beraya sampai 30 hari kekekek... semua tempat dah macam ni sekarang termasuk negeriku kelatamm kohkohkoh.



menu rumah bff... mee siam singapore.. yang benornya first time kak mek makan mee siam berkuah!



kuih muih



open house/kerja kawin rumah jiran
first time jugak kak mek makan 'satay padang'
amik koo..semua first time


elok jugak lah pergi open house ni.. blh jumpa makanan yang tak pernah dimakan kahkahkah


marhaban raya rumah member



with lynn




beraya pakai baju tido? kahkah


yang benornya singgah beraya dan tumpang bermalam rumah my cousin di mersing



nih haa my cousin ujie



dah itu jek... tak de idea dah nak karang kohkohkoh

till then, mekda.







Labels: 0 comments |
Reactions: