mek da ©™

dear diary.. ari tu mek dh post satu video yg diedit oleh salah sorang bdk opis kitorang. arini ade lg satu. lawak lawak....... haha just buat kenangan di kala kesunyian. kalo tgk video nih konfem gelak teringatkan korang. hahaaaaaa.. :)

tgk muka tu betul2, hahaaa gelak guling2
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™

dear diary.. lama tak apdet. bz sikit. cian diary ku dah berhabuk. hehe. dah lama juga rasanya tak citer pasal anak kedua mek nih. kalo haikal dulu setiap bulan update. harus! wajib! setiap perkembangan apdet. huhu. ok kini zara dah nak masuk umur 9 bulan. ujung bulan ni cukup la 9 bulan. skang dah berdiri2 jatuh. blaja nak berjalan senang citer. bertatih. hehe :)


gigi baru nak naik sebatang. kaki cepat pulak. makin lasak. huhu. hmm semalam cik mek ni demam. bengkak gusi. satu malam xleh tdo..kesian nampak sakit sgt tuhh... herghh

 dah pandai sepah2 kan barang..suka kacau mama time lipat kain. org lipat dia sepahkan adoi anak dara mek sorang nehh..

port favourite dia kat rak tv nih lar.. takut je bila dgr kes tv terbalik. mintak jauh larr... abaikan habuk tu ek.. mek memang rajin lap habuk hahhahhhhhhhhhh..

muka terkejut bila kena sergah... nak bukak drawer baju tu la.. pastu kuarkan semua kain baju dia heee..

dah pandai bergurau pastu buli abang dia. then ketawa ngekek2.. time berebut mainan mek yg pening.. haihhh

oh ni gambo lama masa 7 bulan. time testing skarf raya ekekeke..


muka br lps amik dr rumah pengasuh. hikhik.. fokus ke mana tuh dear???

berat zara x naik byk sgt. x mcm haikal dulu. kuat menyusu tp mkn biasa2 je. timbang last aritu dlm dekat2 8kg je. huhu. hmm padahal kuar besar 3.6 kg. gegirl niiiiii...:)

satu lagi harus diapdet, dia dh pandai sebut mama mama. papa x brapa clear sgt. mama je clear hahaaaaaaaa... sweet je dgr. ma ma  mama... heeeeee

lagi ape ek.. emm dia dh reti masuk walker dgn sendiri, panjat2 sofa tp jatuh hehe...mcm2 la anak dara ni.. moga terus sihat ye syg. muahhhh
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
video

dear diary, saje nak abadikan kat sini.. video yg diedit oleh somebody kat opis. kelakar sehhhh.. haha.. gelak guling2 mek tgk video ni. hihihi. lawak la korang ni.  :)

Labels: 1 comments |
Reactions: 
mek da ©™


dear diary, kisah minggu lepas. haikal dah berjaya mendapatkan balik basikal idamannya setelah basikal lamanya tu rosak. huhu. mek zara pun xnak ketinggalan. sib baik papa belikan dia jugak walaupun x berapa reti lg nak naik. hihihiih..


Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, ok ok janji nih last tayang gambo berkaitan raya. hmmmm..tp dah tak pakai baju raya pun dlm gambo2 ni. hee :)
kalo x silap gambo nih pada mlm raya ke 5 or 6 gitu lah.. tgh siap2 nak g hantar adik bongsu mek naik bas kat terminal tesco kb. teringat lak zmn blaja dulu. naik bas memanjang haha. oh UUM!!! miss u

 mek zara tgh gigit berus gigi ayah chik nyer hahaha..

 muka br bgn tdo.. termenung kat beranda rumah tok ma pasir pekan

 makan2 lepak2 kat wakaf bharu. pekena char kueh teow
 kueh teow lakna..
 ang pow terbaek tahun nih hehe..cari kat wakaf che yeh..

 heheee...

 haikal kat umah mak sedara melor

 mek zara suka main pintu almari..

 mek zara tak abis2 kacau abg haikal.. songkok haikal jd mangsa..x leh nampak terus nak tarikkk

 last open house jumaat lalu kat dewan bahasa & pustaka jb

 yay! dapat buku free kat DBP hehe

3 jenis sampul duit raya nih penting diambil gambo sbb masing2 adik beradik punya tempat keje.. haha. poyo je. TM adik yg tgh, sapurakencana petroleum adik lelaki dan yg kaler biru tuu opis mek punya hahaaa.. kenangan :)
alhamdulillah, arini dah selesai masukkan duit raya anak-anak kat akaun tabung haji mereka. :)

last sekali gambo haikal kat wakaf che yeh..sebuk nak ikut mek berpoya-poya di mlm raya hahaaa..sebuk jek nak ikuttt ...grrrrrrr ok bye!!
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary... hahahaa.. padahal berpuluh-puluh kali dah pegi rantau panjang tapi kali ni baru gedik nak buat entry psl pegi rantau panjang. bagi bukan org kelantan, rantau pjg nih may be special bg dorang. syurga membeli belah katakan... heeeee.. bg mek yg dah memang org kelate rasa cam biasa je.. (dgn berlagak ckp cam ni) hehhehe.. mata ke atas, tgn kat bahu hahaaaa gurau je :)
bukan ape lar...... ekceli setiap kali blk kg mek wajib pegi rantau pjg tau.. rasa suka je g jln2..tgk2 brg.. tgk gelagat org.. yg penting x bw anak time pegi heee :) pastu kalo ade yg berkenan di hati tu wajib la beli. biasanya baju2 la. blouse. suar jean. bla bla bla. aritu pegi member kirim narita, cadar, mek beli utk diri sendiri jersi the red warriors, blouse2, suar jean kaler2 skinny gituu.. auwww bajet kurus n muda nampak hahaaa.. utk haikal baju tdo ultraman idamannya.. zara just beli bantal buchukk untuknya..hee

 nampak sedap tak...
 mcm2 kaler kan?
time jln jem maka eloklah kunyah2 nih dlm kete sambil minum air cendol slurpppp..

 singgah jap beli akok panas..

balik umah tgk2 mak mertua buat kuih lopat tikam tanpa pulut oh sedap nyerrr..lemak manis gitu... haha layanzzzzz
Labels: 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary... tak abis2 lagi citer psl raya mek. haha. kali ni citer haikal berhari raya di tadika nya. alkesah tadika haikal buat open house raya sama hari ngan open house opis.. maka mek xdpt join. incik suami la yg amik alih tugas menghadiri majlis kat sekolah haikal. hehehhe.. gambar2 ni semua dari henpon incik suami.
majlis ari tu sambut sekali ngan hari merdeka. dorang budak2 ni nyanyi lagu raya ngan merdeka. heheee..haikal x nampak sgt sembunyi kat blkg adoiii heeeee

incik suami ckp juadah raya byk la jugak parents bw. mek just beli kek coklat ngan jajan2 je bg haikal bawa. :)
Labels: , 0 comments |
Reactions: 
mek da ©™
dear diary, xde la warna warni sgt pun. cuma baju kitorang je yang colourful hehehe. geng bff beli baju online sama pulak tuh. kihkihkih. terbaekk!! gambo yang mek edit nih maknanya gambo yg mek suka. u like i like haaaaa.. alkesah raya kat opis 2013. layanzzz...

ekceli this year boss kitorang x buat open house opis pun. buat open rumah dia jee.  xpe xpe yg penting kami dh dpt bonus kan boss!!! haa..  so kitorang plan buat potluck kat opis je. sorang bawa serba sedikit makanan. yg bestnya boss pulak nak bayar ape yg kitorang masak dan bw ke opis. hee :) jadi makin gigih lah kami masak ye boss. opsss..mek tak masak pun. kebetulan masa tu zara demam, lagi lar x bersemangat nak masak. tugas mek bawa kek dan fruits. hehe.. ok la kann...

 gambar raya bersama budak-budak opis yang sporting..

 terbaekk....sayang korang semua muahh..

 jejaka-jejaka opis..padahal ramai xde dalam gambo.. dh kenyang semua blah..tinggal puan puan je..

 geng bff.. beli baju sama. sorang je yg xbeli..adik bongsu..

 nurul and lynn
 mek & lynn..
 mek & nurul
 far & mek..
 gedik tak gaya mek.. haha

 berangan model jap..
 makan bersila...

 gedik lagi haaaaa..


kak dyla and nurul

 tangan lom ready tuhh..

 dan lagi..

 bersama bos kami baju oren tuhh..tak semua dpt bergambar..sebahagian jek..


 razi, wan & bos

 kak dyla and i..

 we all tak abis2 posing huhuuuuuuu

ok antara menu aritu of course rendang daging, rendang ayam, nasi impit, kuah kacang,mee siam, roti jala & kari ayam, sambal sotong, kuah lodeh, roti sardin goreng, roti manis cicah kari, agar2, pavlova, kek coklat, kek marble, pasta, buah jambu + asam yg sdp, buah anggur, sandwich, puding koktail dan ape lg ekk..lupa lak..haha
 alhamdulillah kenyang..memula sekali terkam rendang..

 pemanis mulut yg lazat..
 antara menu.. ade yg tak abis ape lg tapau arr haha

itu je kisah raya kat opis... semoga bertemu di tahun hadapan hahaaaaaa.. daaaa :)
Labels: , 0 comments |
Reactions: